Prawo jazdy

Jak wyglądał mój pisemny test na prawo jazdy? Pyt & odp

10:00 PMMascara Los Angeles

Kto właśnie przygotowuje się do zdawania prawa jazdy w USA?
 Ostatnio przeglądając moje rzeczy, natknęłam się na mój pisemny test na prawo jazdy. Może akurat komuś z Was się przyda? Do sprawdzenia swoich umiejętności rozumienia czytania po angielsku czy też zobaczenia jakich pytań możemy się spodziewać. Odpowiedzi są podane tuż poniżej wszystkich pytań.

Jeśli jesteś ciekaw szczegółów takiego egzaminu, zajrzyj do posta Ale jazda...



1. It is illegal for a person 21 years old of age or older to drive with blood alcohol concentration (BAC) that is ___ or higher.
a) 0.08%- eight hundreths of one percent
b) 0.10%- one tenth of one percent
c) 0.05%- five hundredths of one percent



2. You must notify DMV within 5 days if you:
a) sell or transfer your vehicle
b) are cited for a traffic violation
c) paint your vehicle a different color
3. Slowing down just to look at collisions or anything else out of the ordinary:
a) causes traffic congestion
b) prevents rear-end collisions
c) improves traffic flow by preventing collisions
4. You are driving on a freeway posted for 65mph. Traffic is heavy and moving at 35mph. The best speed for your vehicle is most likely:
a) 25mph
b) 35mph
c) 30mph
5. You must notify law enforcement and file a Report of Traffic Accident Occuring in California with DMV when:
a) you intend to file a certificate of nonoperation for your vehicle
b) your vehicle is towed for parking illegaly
c) you have a collision and there is and injury or death
6. On a freeway, you should look farther ahead than you would on a city street:
a) in order to see potential hazards early
b) because it takes 1/4 mile to stop your vehicle completely
c) because it helps you keep up with traffic
7. Which statement is true about motorcyclists and motorists?
a)motorcyclists are not allowed to drive faster than other traffic during congested road conditions
b) motorcyclists have the same rights as other motorists
c) motorcycles are heavier than other vehicles and are less affected by wind/rain
8. To help avoid skidding on slippery surfaces you should:
a) shift to a lower gear after starting down a steep hill
b) speed up to enter curves and slow down to exit them
c) slow down before entering curves and intersections
9. When should you yield your legal right of way?
a) often, even at controlled intersections
b) when it helps prevent collisions
c) never, it confuses other drivers
10. A pedestrian who is blind or visually impaired uses traffic sounds before deciding to cross the street. If you see a pedestrian with a guide dog or white cane waiting to cross at a corner, you should:
a) stop at the crosswalk and honk your horn
b) drive into the crosswalk so the person can hear your engine
c) pull up to the crosswalk so the person can hear your engine
11. A safety zone is a specially marked area for passengers to get on or off buses or trolleys. You may not drive through a safety zone:
a) only when a bus or trolley is present
b) only when a bus or trolley is unloading passengers
c) at any time or for any reason
12. You may make a left turn on a red light only from a:
a) one way street onto two way street
b) one way street onto a one way street
c) two way street onto a one way street
13. On freezing, wet days, which of the following roadways is most likely to hide spots of ice?
a) roadways near the tops of hills
b) roadways on bridges and overpasses
c) roadways paved with asphalt
14. An orange and red sign of this shape on a vehicle always means:
a) the vehicle has the right of way
b) slow moving vehicle
c) shoulder work ahead
15. A curb painted blue means parking is:
a) allowed for no longer than 15 minutes
b) for pickin up or dropping off passengers
c) for disabled persons with special placard or plate
16. You should signal continuously while turning because it:
a) is illegal to turn off your signal before completing a turn
b) lets other drivers know what your intentions are
c) is always unsafe to turn off a signal before completing a turn
17. A red arrow pointing to the right on a traffic light means you may:
a) turn in that directions after slowing and checking traffic
b) not turn in that directions until the light turns green
c) turn in that directions after you come to a complete stop
18. You can drive off the road to pass another vehicle
a) if the vehicle ahead is turning left
b) if there are two or more lanes traveling in your direction
c) under no circumstances
19. You must yield the right of way to an emergency vehicle by:
a) driving as near to the right edge of the road as possible and stopping
b) moving into the right lane and driving slowly until it has passed
c) stopping immediately, even if you are in an intersection
20. You must look for bicycle riders in the same lanes used by motor vehicles because they:
a) must ride facing oncoming traffic
b) illegally share lanes with motor vehicles
c) are entitled to share the road with you
21. Drivers of large trucks often travel with a lot of space in front of their vehicle. This extra space is needed for:
a) other drivers to use when merging onto an offramp
b) the truck driver to use for stopping the vehicle
c) other drivers to use when they want to slow down
22. After passing a car, it is safe to return to your driving lane when:
a) the driver you just passed signals you to return to your lane
b) you signal for three seconds your intention to return to your lane
c) you see the headlights of the passed car in your rearview mirror
23. It is illegal to leave children age six or younger unattended in a car on a hot day:
a) even if they are secured in a child passenger restraint system
b) if they are supervised by a person 12 years of age or older
c) only if the key is in the ignition
24. Flash your brake lights or turn on your emergency flashers if you:
a) Need to warn other drivers of a collision ahead
b) are temporarily parked in a traffic lane to make a delivery
c) are backing out of a parking space
25. You are driving and there are oncoming cars on your left and a row of parked cars on your right. You should steer:
a) closer to the oncoming cars than the parked cars
b) closer to the parked cars than the oncoming cars
c) a middle course between the oncoming and parked cars
26. Three of the most important times to check traffic behind you are before:
a) backing, making a sharp turn, or a crossing an intersection
b) backing, changing lanes, or slowing down quickly
c) changing lanes, crossing intersections, or slowing down quickly
27. If your cell phone rings while you are driving and you do not have a hands free device, you should:
a) answer the call because it may be an emergency
b) let the call go to voice mail
c) check the incoming number before answering the call
28. You exit a freeway on a ramp that curves downhill. You should:
a) slow to a safe speed before the curve
b) slow to the posted speed limit for the freeway
c) wait until you have entered the curve to begin braking
29. A pedestrian starts to cross the street after the “ Don’t Walk” signal begins to flash. The pedestrian is in the middle of the street when your signal light changes to green. You should:
a) proceed if you have the right of way
b) proceed if the pedestrian is not in your lane
c) wait until the pedestrian crosses the street before proceeding
30. When a school bus with its red lights flashing is stopped ahead on your side of the road, you must:
a) stop until all the children have left the bus
b) stop until the lights stop flashing
c) change lanes, drive slowly, and pass cautiously
31. Smoking inside a vehicle when a person younger than 18 years of age is present is:
a) legal, if it is your child
b) illegal at all times
c) not restricted by law
32. This white sign means don’t pass:
a) until after you pass the sign
b) unless it seems safe to do so
c) other vehicles for any reason
33. Which of these statements is true about drinking alcohol and driving?
a) if you can walk straight line after drinking, it is safe to drive
b) if you are under the legal blood alcohol concentration limit, your driving isn’t impaired
c) alcohol affects judgment, which is needed for driving safely
34. You are approaching a green traffic light, but traffic is blocking the intersection. What is the best thing to do?
a) partially enter the intersection to establish your right of a way
b) don’t enter the intersection until you can get completely across
c) continue into the intersection and wait for traffic to clear
35. Yellow lines separate:
a) traffic lanes on one way streets
b) traffic moving in opposite directions on a two way road
c) all carpool lanes from regular traffic lanes




1.a 2.a 3.a 4.b 5.c 6.a 7.b 8.c 9.b 10.c 11.c 12.b 13.b 14.b 15.c 16.b 17.b 18.c 19.a 20.c 21.b 22.c 23.a 24.a 25.c 26.b 27.b 28.a 29.c 30.b 31.b 32.c 33.c 34.b 35.b


                        
                     Mam nadzieję, że egzamin zdany ;)



You Might Also Like

4 komentarze

  1. kochana, jakim aparatem robisz zdjęcia? i jaki masz obiektyw?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nazwa aparatu jest w zakładce Fotografia u góry. Nie jest to lustrzanka ;)

      Delete
  2. na pewno się przyda jak kiedyś będę zdawać ;)

    ReplyDelete

Contact Form